In december 2018 hebben vertegenwoordigers van de Europese Commissie een akkoord gesloten om plastic zwerfafval tegen te gaan. Het akkoord bevat verschillende maatregelen waarvan de eerste op 3 juli 2021 ingaan. Sommige plastic wegwerpproducten, ook wel SUP-producten (Single Use Plastic) genoemd, worden vanaf dat moment verboden.

SUP-logo

Kartonnen koffiebekers worden vanaf 3 juli 2021 geproduceerd met een verplichte vermelding van het SUP-logo ‘product bevat plastic’. Dit vanwege het gebruik van een dunne waterdichte coating aan de binnenzijde van de beker. De coating is gemaakt van PE (polyethyleen) of PLA (poly lactic acid), oftewel plastic.

Drinkbekers die volledig uit plastic bestaan worden voorzien van het SUP-logo ‘gemaakt van plastic’. Mocht je na 3 juli nog kartonnen of plastic bekers op voorraad hebben zonder SUP-logo mag je deze uiteraard opmaken.

Alternatieve producten

Binnen vantienen zijn we bewust van onze bijdrage in het tegengaan van plastic zwerfafval. Daarom gaan diverse artikelen uit ons assortiment en bieden wij alternatieve producten aan voor onder andere bekers en roerstaafjes.

Onderstaand een overzicht van deze producten, voor overige plastic producten zoals borden en bestek hebben wij ook alternatieven. Neem een kijkje op onze webshop of neem contact op!

Alternatieve producten
49706 (P) – Roerstaafjes FSC bamboe
488 T – vantienen beker 150cc
489 T – vantienen beker 180cc

Statiegeld kleine PET-flesjes

Naast de wijzigingen vanuit de Europese commissie neemt ook de Nederlandse overheid aanvullende maatregelen. Per 1 juli 2021 zit er €0,15 statiegeld op kleine PET-flesjes voor frisdrank en water.

De flesjes worden voorzien van het nieuwe statiegeld-logo en op de facturen vind je het berekende statiegeld terug. Vraag bij je bestelling een ‘statiegeldzak’ om de flesjes te verzamelen.

Volle zakken, voorzien van een sluitstrip, worden opgehaald tijdens een reguliere levering door vantienen. Het betaalde statiegeld krijg je terug vanuit Statiegeld Nederland. Hiervoor is een registratie als innamepunt noodzakelijk, dit is enkel een overkoepelende naam voor alle locaties die flesjes gaan inzamelen. Het betekend dus niet dat consumenten flesjes bij jouw organisatie kunnen inleveren.

Per 31 december 2022, eind volgend jaar, komt er ook €0,15 statiegeld op blikjes voor frisdrank, water en bier.

Klik hier om je te registreren bij Statiegeld Nederland


Heb je verder nog vragen? Neem dan contact op met jouw accountmanager of kantoor via 085 – 20 20 720 of mail naar info@vantienen.nl

SUP-logo & statiegeld

Goeie service

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar voor service & onderhoud.

Onafhankelijk

Wij zijn een onafhankelijke dealer en voorzien je altijd van een eerlijk advies op maat.

Koffiespecialist

Wij denken graag met je mee over de best passende koffievoorziening.